Nähtävyydet Hamina ja Haminan alue

Salmenkylän Hovi

Olemme erittäin onnekkaita Hovissa myös siitä, että meillä on niin upea ja laaja valikoima historiallisia kohteita ja nähtävyyksiä ympärillämme Haminassa ja Haminan läheisyydessä.

Varaa meiltä majoitus ja koe eteläisen Kymenlaakson kohteetomakohtaisesti.

Hamina

Hamina on epäilemättä yksi suomen kauneimmista kaupungeista ja sillä on paljon tarjottavaa vierailijoille: Upea hyvin säilynyt linnoitus, ympyräasemakaava, historiallinen keskusta, puutalokorttelit, kirkot, museot ja kadut, joiden varsilla on kuvattu mm. tv-sarja ”Mies joka kuoli”.

Voit myös kysellä mm. Haminan keskustan opastuskierroksia, niin yksityisesti kuin ryhmille.

hamina.fi

Nähtävyydet Hamina

Langinkosken Keisarillinen kalastusmaja

Langinkosken Keisarillinen kalastusmaja ja muut Langinkosken historialliset rakennukset muodostavat kuohuvan kosken rannalle sykähdyttävän kauniin museoalueen. Vanha metsä runsaine lajeineen ympäröi museo rakennuksia sekä idyllistä kahvilaa. Ajoaika kartanolta puoli tuntia.

https://www.kansallismuseo.fi/fi/langinkoski

Kotkan Merikeskus Vellamo

Kotkan Merikeskus Vellamo sopii koko perheelle! Museo tarjoaa ajatuksia ja mielikuvitusta kutkuttavia näyttelyelämyksiä ja tapahtumia pienille kuin varttuneemmillekin museovieraille. Historiaa voi kokea kuunnellen, katsellen, haistellen, tunnustellen ja myös leikkien ja pelaten. Nähtävää ja tehtävää on vaikka koko päiväksi!

Aallon muotoon rakennettu moderni rakennus sijaitsee Kotkan Kantasatamassa, puolen tunnin ajomatkan päässä.

Vellamo

Strömforsin ruukki 

Strömforsin ruukki on yksi maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista, ja sen juuret ulottuvat 1600-luvulle. Alueen kirkko, johtajan kartano ja erilaiset historialliset tuotantorakennukset, merkittävimpinä kaksi vasarapajaa, tarjoavat vierailijoille unohtumattoman aikamatkan. Ruukkialueen vaiheikas historia elää yhä tänään viehättävän puutalomiljöön, museoiden ja alueella työskentelevien yrittäjien ja käsityöläisten kautta. Ajoaika noin puolisen tuntia.

https://stromforsinruukki.com/

Museotie

Museotie on Suomen pisin museotie ja yksi vanhimpia tunnettuja maanteitä. Tien linjaus noudattelee yhä 1700-luvun kartoista löytyvää linjaa mäkineen ja mutkineen. Maisemallisesti se on kaunis, mutkainen ja mäkinen. Ympäristö on poikkeuksellinen, sillä eteläpuoli on Suomenlahden rannikkoaluetta kun taas pohjoispuoli maanviljelysaluetta. Matkan varrelle mahtuu monta vanhaa kylää. 

https://www.visitvirolahti.fi/nae-koe/nahtavyydet/museotie/

Harjun Hovi 

Harjun Hovi. Harjun historia alkaa 1700-luvulta Venäjän keisarinna Katariina Suuren ajoilta. Idyllinen 200 vuotta vanha kartanomiljöö Virolahdella on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Puistoalue kartanon ympärillä on upea ja Harjun kartanon puistossa on uusi suurehko vesiaihekokonaisuus, jonka on suunnitellut tunnettu puutarhaneuvos Heikki Laaksonen.  Harjun Hovissa toimii kesäkahvila Kiessi sekä hevosajoneuvomuseo, jossa on 100 erilaista hevosvetoista laitetta aina kyntöaurasta kilpakärryihin. Ajoaika puolisen tuntia.

https://www.visitvirolahti.fi/nae-koe/nahtavyydet/harjunhovi/

Pyterlahti

Pyterlahdessa, joka sijaitsee niin ikään museotien varrella, on nähtävyytenä Opistomäen vanhat rakennukset, kotiseutumuseo, sekä louhos, josta mm. Pietarin Iisakin kirkon 48 pilaria, sekä Aleksanteri 1:n muistomerkin monoliitti on louhittu.

Pyterlahden louhos

Miehikkälä

Miehikkälä sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä ja siellä sijaitsee Salpalinja-museo, joka esittelee sotahistoriaa vehreällä ulkoalueella johdattaen kävijän tutustumaan puolustuslinjan kiehtoviin rakenteisiin, kuten korsuihin ja yhteyshautoihin.  Vahva suositus käydä paikallisessa kyläkaupassa/käsityöpuodissa! 

https://www.miehikkala.fi/

Salmenkylän Hovi